Tune Slagteren I/S

14. En anderledes hotdog

14. En anderledes hotdog

Ingredienser

  • 8 pølser
  • 8 store sprøde salatblade, fx romainesalat
  • ½ agurk
  • 1 stor bakke karse
  • ½ spidskål, rød eller grøn
  • ½ tsk. salt
  • Saft af ½ citron
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 løg
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ l solsikkeolie til stegning
  • Salt
  • ½ potte basilikum
  • 2 dl god mayonnaise

Pluk bladene af basilikumstilkene og hak dem fint. Rør dem sammen med mayonnaisen. Basilikummayonnaisen har godt at trække – lav den gerne dagen før.

Skyl og snit spidskål fint, brug evt. et mandolinjern. Vend den snittede kål sammen med salt, citronsaft og honning. Lad salaten trække på køl i 20 minutter.

Skær løg i meget tynde skiver. Del skiverne i ringe. Vend dem i mel så de er helt dækkede. Læg løgene i en sigte og ryst overskydende mel af. Opvarm olien i en gryde til den syder omkring spidsen af en tandstik. Læg ca. ¼ af løgene i gryden og skru ned til middel varme. Steg løgene gyldne. Tag dem op med en hulske, og afdryp på fedtsugende papir. Gentag med resten af løgene.

Skyl og tør salatbladene og sørg for at bevare dem hele. Skyl agurken og skær den i bittesmå tern.

Steg pølserne på en pande eller grill dem til de er flot gyldne.

Saml 8 hotdogs med først et helt salatblad, dernæst syltet kål, en grillet pølse, basilikumcreme, agurketern, ristede løg og masser af klippet karse. Servér straks!