Tune Slagteren I/S

02. Kalkuntournedos

02. Kalkuntournedos

Ingredienser

  • 4 kalkuntournedos
  • ½ dl vinduekerneolie
  • Salt og peber

Rabarberchutney

  • 1 bundt friske danske rabarber
  • 300 g sukker
  • 2 spsk. hyldeblomsteddike
  • 1 dl vand

Råmarineret grøntsager

  • 1 blomkål
  • 1 lille bundt nye gulerødder
  • 1 spidskål
  • ½ bundt estragon
  • 2 dl olivenolie
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 spsk. honning
  • Salt og peber

Kartofler

  • 600 g nye kartofler
  • 50 g smør

De 4 kalkuntournedos krydres med salt og peber.
Steges gyldne på en varm stegepande, der skrues ned for varmen, de steges 8-10 minutter på hver side.

Top og bund skæres af rabarberne, og de skylles grundigt. Skæres i 1 cm tykke stykker, der kommes i en gryde med sukker, hyldeblomsteddiken samt lidt vand. Det hele koges i 10 minutter.

Husk og smag på chutneyen om den mangler syre eller sødme til din smag.

Blomkål plukkes i små buketter, de nye gulerødder skrælles, men lad lidt af toppen sidde på. Spidskålen snittes i tynde strimler. Grøntsagerne marineres i olie-eddike og honning og smages til med salt og peber.

De nye kartofler skrabes og koges i let saltet vand med en smør klar ved, så der stadigvæk er bid i dem.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.