Tune Slagteren I/S

08. Marineret svinemørbrad med ovnbagt tomatsalat

08. Marineret svinemørbrad med ovnbagt tomatsalat

Ingredienser

  • 1 marineret svinemørbrad
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie til stegning
  • 500 g små tomater, gerne i
  • forskellige farver
  • 125 g mini-mozzarellakugler
  • 150 g sorte oliven
  • 1 bundt basilikum
  • 1 bundt persille
  • 40 g pinjekerner
  • 25 g friskrevet parmesan
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • Saft af ½ citron
  • 1 agurk

Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver og krydr med lidt salt og peber. Brun skiverne i olie på en pande i 2 minutter på hver side. Tænd ovnen på 200°C. Fordel de stegte mørbradskiver i et passende ovnfast fad. Skyl og halvér tomaterne. Fordel dem oven på kødet sammen med mozzarella og grofthakkede oliven. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.

Tag lidt basilikum fra til pynt og læg resten i en foodprocessor sammen med persille, pinjekerner, parmesan og olie. Blend det til en tyk pesto og smag til med salt, peber og citron.

Skær agurken i meget tynde spaghettistrimler. Top ovnretten med agurkespaghetti, basilikumpesto og plukkede basilikumblade.

Mørbradskiverne kan også steges på grillen. Det samme gælder tomatsalaten: Læg kød, tomater, mozzarella og oliven i en foliebakke, og sæt foliebakken på grillristen, gerne med låg eller alufolie over.

Servér gerne med et groft brød til.