Tune Slagteren I/S

09. Coq au riesling

09. Coq au riesling

Ingredienser

  • 1 landkylling, parteret
  • 25 g smør
  • 100 g pancetta/bacon, i tern
  • 1 løg, finhakket
  • 3 spsk. mel
  • 1 flaske riesling
  • 2 laurbærblade
  • 300 g perleløg, glas
  • 400 g champignoner, i kvarte
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. sukker
  • 1 dl creme fraiche 38 %
  • 1 citron
  • 1 bundt persille, hakket

Brun kyllingestykkerne i smør i en stor gryde, og tag stykkerne fra. Svit løg og pancetta i gryden, og læg kyllingen tilbage i gryden. Drys melet udover og tilsæt hvidvinen. Kog op og skum urenhederne væk. Tilsæt laurbærblade og lad det simre under låg i en lille time.

Steg champignonerne på en pande i smør og sæt til side.

Steg perleløg i smør og tilsæt hvidvinseddike og sukker, når de er let brunede. Lad eddiken koge ind og tag perleløgene fra.

Når kyllingen mangler 10 minutter, tilsættes champignoner og perleløg i retten.

Når kyllingen er færdig, røres creme fraiche i, og smages til med citronsaft, salt og peber.

Serveres med godt brød og kartoffelmos