Tune Slagteren I/S

08. Stegte nudler med skinkekød i strimler

08. Stegte nudler med skinkekød i strimler

Ingredienser

  • 500 g svinekød i strimler
  • 400 g nudler, gerne brede risnudler
  • Lidt olie til stegning
  • 500 g østershatte i mindre stykker
  • Lidt olie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 3/4 dl soja (måske lidt mere)
  • 2-3 tsk. sukker
  • 3 gulerødder
  • 3 æg
  • 1,5 dl peanuts
  • 1 bundt forårsløg, snittede
  • Koriander

Kom nudlerne i kogende vand, og giv dem et kort opkog. Brun kødet i lidt olie på en varm pande. Krydr med en smule salt, og tag det af panden.

Skær den nederste, træede ende af østershattene. Skær gulerødder i skiver og forårsløg i skrå grove skiver. Steg svampene gyldne. Tilsæt hakket hvidløg. Tilsæt soja, sukker, kød og gulerødder. Steg i yderligere 1 minuts tid. Skub det hele over i den ene side af panden, og tilsæt pisket æg i den anden side. Lad det stege næsten til røræg. Tilsæt nudler, og vend det hele sammen. Steg igen i et par minutter. Vend peanuts og forårsløg i.

Servér straks med lidt koriander på toppen og med limebåde og evt. sød chilisauce til.