Tune Slagteren I/S

06. Krebinetter med rodurtemos

06. Krebinetter med rodurtemos

Ingredienser

  • 600 g hakket skinkekød
  • 1½-2 spsk. hvedemel/rasp
  • 1 tsk. salt
  • ¼ tsk. peber
  • 15 g smør, margarine eller 1 spsk. olie
  • Rodurtemos
  • 1 kg kartofler
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • 100 g selleri
  • 1 dl grøntsagsvand
  • 2 dl mælk, fx letmælk
  • ½ tsk. muskatnød

Skær kartofler og urter i små stykker. Kog dem møre i
vand uden salt ca. 15 minutter. Purér grøntsagerne gennem en purépresser, eller brug et piskeris eller en elpisker. Tilsæt grøntsagsvand og mælk. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Form kødet til 4 ensartede krebinetter, ca. 1½ cm tykke. Bland mel eller rasp med salt og peber og vend krebinetterne heri. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme. Smør og margarine skal være gyldent. Olie skal være varmt. Brun krebinetterne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side til de er gennemstegte.

Servér evt. med en grøn salat.