Tune Slagteren I/S

05. Spicy oksekød og hvidkål i fad

05. Spicy oksekød og hvidkål i fad

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød
  • 1,5 spsk. olie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille hvidkål
  • 3 store gulerødder
  • 3 løg
  • 3 tsk. paprika
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. mild chilipulver – kan erstattes af frisk chili efter smag
  • Salt og peber
  • 1 dl vand eller bouillon
  • Frisk persille

Varm olien op i en stor gryde og sautér finthakket hvidløg heri. Tilsæt oksekødet og brun det grundigt. Kasser stokken fra hvidkålen og snit kålen i tynde strimler. Tilsæt hvidkål til oksekødet og svits det godt. Kom herefter revet gulerod og finthakket løg i gryden og vend godt rundt. Smag til med paprika, spidskommen, chilipulver, salt og peber.

Vend oksekød og kål ud i et ildfast fad og hæld 1 dl vand eller bouillon ved. Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter ved 175°C (ikke varmluft). Vend rundt i fadet et par gange undervejs, så overfladen ikke bliver tør.

Servér med ristede kartofler eller brug det som lækkert fyld i madpandekager.