Tune Slagteren I/S

01. Langtidsstegt kalvegrydesteg

01. Langtidsstegt kalvegrydesteg

Ingredienser

  • 1 kalvesteg med bacon
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 mørk øl (33 cl)
  • 2 dl æblemost
  • 2 dl kalvefond
  • 4-5 kviste frisk timian
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 6 tørrede enebær
  • Smør
  • Til sovsen anvendes
  • 2 spsk. smør
  • 1 stor spsk. hvedemel
  • 4-5 dl stegesky (sigtes først)
  • 2 tsk. ribsgelé
  • Salt og friskkværnet peber
  • Kartofler
  • 1 kg små kartofler
  • 2 spsk. smør
  • Salt
  • 1-2 tsk. oregano

Salt kødet godt. Varm en stegegryde godt op ved høj varme, og tilsæt en god klat smør. Brun kalvestegen på alle sider. Hak løget groft, og pil hvidløgsfedene og pres dem flade med siden af kniven. Lad det brune med ganske kort. Tilsæt mørkt øl sammen med æblemost og kalvefond. Læg timiankvistene ned sammen med enebær. Krydr med friskkværnet peber. Hæld honning henover stegen. Læg låg på stegegryden og lad kalvestegen simre et par timer. Efter en times tid vendes stegen om.

I mellemtiden skrubbes kartoflerne og de får et kort opkog. Sigt vandet fra og tilsæt smør, salt og oregano. Vend rundt og hæld kartoflerne på en bageplade. Bag dem i ovnen til de er gyldne.

Efter to timer tages kalvestegen op og lægges på et skærebræt. Sigt skyen over i en skål. Smelt smørret i en kasserolle, og pisk derefter hvedemel i. Pisk så stegesky i indtil den rette konsistens opnås. Kom ribsgelé i og smag sovsen til med salt og friskkværnet peber.

Skær kalvegrydestegen ud i passende skiver og servér med oreganokartofler og en lækker salat.