Tune Slagteren I/S

12. Koteletter med rødbedesalat

12. Koteletter med rødbedesalat

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter
  • Skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Rødbedesalat

  • 500 g rødbeder
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. græskarkerner
  • 2 dl belugalinser

Creme fraiche dressing

  • 2 dl creme fraiche 18 %
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • Salt og friskkværnet peber

Riv skallen og pres saften af citronen. Hak timian fint, og pil og pres hvidløg. Bland med olie, sennep, honning, salt og peber i en skål. Vend koteletterne i marinaden, og lad dem marinere i mindst 30 minutter – dog gerne natten over – på køl.

Rødbedesalat
Tænd ovnen på 180° C. Skræl rødbeder og skær dem i både, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie og salt, og bag dem i 25 minutter, til de er møre. Drys græskarkerner over rødbederne efter 20 minutters bagetid. Kog belugalinserne i letsaltet vand i ca. 15 minutter, til de er møre, men stadig faste. Bland rødbeder, græskarkerner og belugalinser på et fad.

Steg koteletterne på en grill eller en (grill)pande i et par minutter på hver side.

Creme fraiche dressing
Rør alle ingredienser sammen, og dryp dressingen over rødbedesalaten.

Ved servering
Pynt rødbedesalaten med timian, og servér med koteletter.