Tune Slagteren I/S

02. Hakkebøffer med blomme savoy salat

02. Hakkebøffer med blomme savoy salat

Ingredienser · Kartofler

  • 1 kg skrubbede små kartofler i halve
  • 1 spsk. rapsolie
  • ½ tsk. groft salt

Sennepsdressing

  • 250 g sky
  • 2 spsk. Dijon-honningsennep
  • ½ tsk. groft salt
  • 3 spsk. koldt vand

Hakkebøffer

  • 4 stk. hakkebøffer
  • 25 g smør
  • ½ tsk. groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 hakkebøffer

Blomme-savoykålssauté

  • 300 g blommer i tykke både
  • 300 g snittet savojkål
  • 3 stilke bladselleri i skiver (ca. 150 g)
  • ¾ tsk. groft salt

Hakkebøffer med blomme savoy salat og sennepsdressing.

Kartofler:
Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir og vend dem med olie og salt. Bag kartoflerne midt i ovnen.

Sennepsdressing
Vend skyr, sennep, salt og vand godt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Smag til.

Hakkebøffer
Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 10 minutter - vend en gang undervejs. Tag hakkebøfferne op, drys med salt og peber og hold dem varme.

Blomme-savoykålssauté
Kom blommerne i panden og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i 2-3 minutter - afhængig af, hvor modne de er. Tag blommerne op. Svits savojkål og bladselleri ved kraftig varme i 2-3 minutter, til kålen er faldet lidt sammen. Drys med salt og vend forsigtigt blommerne sammen med grøntsagerne. Servér straks sammen med hakkebøffer, små bagte kartofler og sennepsdressing.